Акція присвячена Міжнародному Дню інваліда

03 Грудня 2009

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним Днем інвалідів (International Day of Persons with Disabilities).

Пізніше Генеральна Асамблея ООН закликала держави-члени ООН проводити заходи в ознаменування Дня, маючи на увазі подальшу інтеграцію в життя суспільства осіб з інвалідністю.

Проведення 3 грудня Міжнародного Дня інвалідів спрямований на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав і благополуччя, на привернення уваги суспільства до переваг, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Цілі, заради яких цей день був проголошений, – повне і рівне дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ці цілі були поставлені у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятої Генеральною Асамблеєю в 1982 році.

За активної участі благодійника приватного підприємця Олександра Костянтиновича Перчика ми порадували хворих діток з Магальского будинку-інтернату для розумово відсталих дітей. Для них були передані будинку-інтернату печиво, вафлі і пряники на загальну суму більше 420 грн. Хворі дітки і адміністрація будинку-інтернату були дуже раді солодкому, а фонд вдячний А.К. Перчику за надану благодійну допомогу.