В Україні відзначають Всесвітній день донора крові

14 Червня 2009

У травні 2005 року в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про підтримку добровільного донорства крові. В резолюції вони постановили щорічно 14 червня проводити Всесвітній день донора крові (World Blood Donor Day).

Це — особливий день і відзначається на честь безоплатних донорів. Він координується Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародним товариством з переливання крові та Міжнародною федерацією організацій донорів крові.

Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку та походження виникає потреба в переливанні крові. Хоча потреба в крові є загальною, доступ до неї тих, хто її потребує, на жаль, загальним не є.

Наша країна не є винятком. Нестача крові гостро відчувається в Україні. На превеликий жаль, втрачена система залучення донорів до безоплатної здачі крові, яка створювалась десятиріччями.

Створенням нашого банку крові та безоплатним донорством фонд “Юкон” робить свій внесок у справу допомоги хворим людям, залучення уваги широкої громадськості, бізнес-структур та молоді для того, щоб зробити питання безоплатного донорства дійсно загальнонаціональним.

Вітаємо всіх донорів!