Ситуація в Чернівцях

18 Квітня 2022

Наразі, ситуація в Чернівцях залишається контрольованою. Завдяки цьому, мешканці міста мають можливість допомагати тим, хто справді цього потребує, адже відносно безпечна зона для проживання була не готова до такої кількості біженців. В магазинах закінчуються продукти та інші товари, на заправних станціях немає палива, в аптеках бракує ліків та засобів гігієни, а поставки всього найнеобхіднішого іноді просто не можливі.

Мирне населення, евакуйовані особи, які були змушені покинути свої домівки і зараз перебувають в Чернівцях, потребують багато різних речей для повсякденного життя, адже багато біженців тікаючи від жахіття війни не взяли із собою нічого.

За офіційною статистикою маленьке місто Чернівці, яке раніше налічувало близько 260 тис. населення, наразі прийняло близько 100 тис. біженців і це лише ті люди які пройшли реєстрацію в офіційних органах, але насправді ця цифра в декілька разів більша із різних причин. Місто та його інфраструктура надзвичайно перевантажені, та все ж ми не залишаємось осторонь спільної біди та намагаємось допомагати всім, хто цього потребує.

Самі мешканці міста організовують тимчасові прихистки для біженців в спортзалах, ресторанах, дитсадках, школах, ліцеях або приймають у власну домівку. Організовують збори речей, засоби гігієни, їжі та багато чого іншого.  Багато закладів харчування годують біженців безкоштовно, та продуктів завжди вкрай недостатньо, так як полиці магазинів порожні.

Ми прикладаємо максимум зусиль, для надання підтримки та допомоги всім постраждалим!