Чудові новини!

28 Серпня 2012

Іноді оптимізм і віра в краще перемагають жорстоку реальність. Мова йде про велику радість для нашого фонду та чудо для родини Стрельникових. Німецькі лікарі врятували життя і повернули здоров’я маленькому Дмитрику Стрельникову. На жаль, рівень медицини в Україні не тільки не дозволяв вилікувати хлопчика, але й прирікав його на смерть. І лише завдяки зусиллям багатьох і багатьох людей в різних країнах світу тепер, після операції, Діма має абсолютно здорове серце.

А тепер розповімо за порядком. Коли до нас звернулися по допомогу батьки Діми, ми звичайно розуміли, що шансів зібрати в Україні пожертвами таку величезну суму грошей на операцію – близько 60000 євро – практично немає. Тому направили зусилля на пошуки європейських благодійних фондів, яких би зацікавила історія боротьби сім’ї Стрельникових за життя своєї дитини. Ми знайшли такий фонд у Великобританії, називається він “Children’s Hearts” (“Дитячі серця”) і надає допомогу дітям із серйозними серцевими патологіями. Після переговорів та перевірки всіх документів Фонд виділив половину коштів на операцію і знайшов в Німеччині благодійні організації, які погодилися виділити ще частину коштів. Залишалося зібрати невелику суму для проведення операції. Ми попросили фінансову підтримку у Чернівецького міського благодійного фонду “Милосердя”. Діму включили до списку дітей, котрим була надана матеріальна допомога за підсумками проведення муніципального благодійного балу, організованого Чернівецькою міською радою спільно з фондом “Милосердя”. Грошей, зібраних після благодійного балу, і коштів, зібраних на банківському рахунку батьків Діми, вистачило для оплати суми, якої не вистачало на операцію.

У травні 2012 року в Німецькому інституті серця в Берліні (Deutsches Herzzentrum, Берлін) Дімі була успішно проведена складна багатогодинна операція на серці. Німецькі лікарі зробили диво і повністю виправили вроджену патологію серця Діми. Малюка не просто врятували, а зробили здоровою дитиною! Після курсу реабілітації під наглядом лікарів у Німеччині Діма з батьками повернувся додому.

Хочеться подякувати всім людям, які так чи інакше долучилися до порятунку Дмитрика Стрельникова і показали успішний приклад спільних благодійних зусиль в ім’я порятунку людського життя, нехай одного, але такого важливого для всіх нас!